Showing posts with label stuffed. Show all posts
Showing posts with label stuffed. Show all posts

Tuesday, September 13, 2011

Soft, Plush Ring-tailed Lemur


This is NOT your average stuffed animal!

Our Plush Ring-Tailed Lemur


Our stuffed ring-tailed lemur toy by Fiesta is extremely soft and cuddly. The exceptionally long tail adds another 15 inches to the 10-inch body for a total of 25 inches from nose to tail. Beans in the rump help the lemur to maintain a sitting position. The paws and inside of the ears are soft cloth. The plastic eyes and nose, as well as the ears, legs and tail, are securely attached making this charming stuffed animal a suitable toy for all ages. To find our other stuffed toy animals from Fiesta, or see our entire inventory of stuffed animals, stuffed beanies and plush puppets, check out our Stuffed Animal Page and Stuffed Beanies and Plush Puppets Page. Come see our wonderful assortment of lemur toys and gifts.

About Lemurs


Ring-Tailed Lemurs (Lemuridae catta) are "prosimians." They are primates, but are not as highly evolved as monkeys or great apes. One easily recognizable feature that differs between the lemurs and other primates is the long, almost dog-like nose of the lemurs. Where other primates rely more heavily on vision and hearing, lemurs rely more on their sense of smell. There are 11 species of true lemurs and 7 species of dwarf lemurs. Lemurs are found only in the woodlands on the island of Madagascar and the Comoro Islands near Madagascar. This lemur is known for its long, black-and-white ringed tail, which it holds up like a question mark when it walks or runs upon the ground.

This blog is sponsored by Tapir and Friends Animal Store.

Saturday, September 10, 2011

Stuffed Meerkat


A wonderful gift for any nature-loving child!

 

Our Stuffed Meerkats


These plush meerkat stuffed animals are exceptional. They're as realistic as they are cute. Although they're made of synthetic materials, they look real. This one sits up surveying his territory.

About Meerkats


The civet family (Viverridae) includes binturongs, civet cats, falanoucs, fossas, genet cats, linsangs, mongooses and meerkats (which are actually a type of mongoose). They are related to the cat family but are not actually cats. They do have a cat-like body, but with shorter legs and a longer tail. Their face resembles that of a weasel. These mostly nocturnal (active at night) mammals are native to Asia (including Indonesia and the Philippines), Africa (including Madagascar) and southern Europe. Some species are terrestrial (ground dwellers), but most are arboreal (tree dwellers); some are carnivores (eat only meat) and others are omnivores (eat fruits and vegetables as well as meat). Civet cats have scent-producing glands that secrete a musky-smelling substance which is used as a perfume fixative.

Meerkats are diurnal, which means they are active during the day. They have an average life span of 12-14 years. Meerkat populations move whenever their food supply becomes depleted. Being omnivores, meerkats eat both plants and animals. Meerkats can even eat scorpions because they are immune to their venom. However, the most significant characteristic of meerkats is their altruistic behavior. They are one of the few mammal species that significantly cooperates and coordinates acivities with each other. Meerkat mothers are given an opportunity to go out to feed themselves while their young are watched by other meerkats. In fact, some meerkats spend all or part of their lives helping others raise their young rather than breeding themselves.

This blog is sponsored by Tapir and Friends Animal Store.

Monday, September 5, 2011

Stuffed Dodo Bird



A unique and special gift!

Our Stuffed Dodo Bird


This engaging, realistic-looking stuffed dodo bird is soft and cuddly. The body is made of soft, plush, high quality, fur-like material. Hansa products exhibit fine workmanship, reflecting a European quality, unmatched in other stuffed animals. It is 8 1/2 inches long and 9 inches tall. The stitching is impeccable. The body color is gray brown and white and its head has an adorable face and beak. Our dodo bird replica has a kindly expression and promises not to love you. This dodo makes a nice pet,or gift,and fits perfectly into any stuffed animal collection. Check out our other dodo bird toys and gifts.

About Dodo Birds


The dodo bird (Raphus cucullatus) was a flightless bird found only on the island of Mauritius in the Indian Ocean. It was related to pidgeons and doves and stood about 3 feet tall. It had small wings, which were unable to fly its 40 pound body. The dodo bird has become a well-known symbol for a recent extinct species. It is hard to say whether one particular factor caused the dodo's extinction. Dutch and Portuguese sailors visited the island in the 17th century. These birds were slow and friendly and showed little fear of people. They had a reputation for having tough meat and an acrid taste and were allegedly hardly hunted. Some people treasured trhe dodo's plumage so some birds were killed to adorn costumes. Most likely dodos became prey to the cats, dogs, pigs and macaques which arrived with the sailors. They were either killed by them or their nests and forests were so disturbed, that they were unable to propagate. The last remaining dodo's existence was confirmed in 1685, but a well-peserved skeleton was excavated in 2007, giving us much needed information about this strange, and now, sadly extinct, bird.

This blog is sponsored by Tapir and Friends Animal Store.

Sunday, September 4, 2011

Opossum ('Possum) Mom and Baby Stuffed Animals


A sweet and lovable pair!

Our Mom and Baby Stuffed Opossums


Our stuffed opossum (sometimes called 'possum) mom and baby are so realistic, you may surprise your friends or loved ones when they see this charming duo! Our opossums are approximately life-sized, which helps to give that illusion. The mother opossum is 11 inches long from nose to rump, and her bare fabric tail adds another 12 inches when you pull it out straight. The tail is made to curl, and will pop right back into position. Also looking extremely real, the baby opossum is stitched right onto her back. Real opossum babies ride on their mothers' backs at this age. The body of the baby is 5 1/2 inches right down to its stitched pink nose (not seen in this photo); its tail adds another 3 1/2 inches, and has a crinkly curl built into the end. The baby's fur is soft and fuzzy, and is shorter than Mom's fur, as it's still a very young animal. Mom's toes are stuffed fabric, while baby's toes are cut out of flat fabric. The ears of both opossums have soft fabric inside and out. As with all of Fiesta's toys, this plush toy opossum pair meets the most stringent current standards of safety for children's toys. All parts are non-toxic and surface washable. Check out our other opossum toys and gifts. To find our other stuffed toy animals from Fiesta, or see our entire inventory of stuffed animals, stuffed beanies and plush hand puppets, check out our Stuffed Animals Page.

About Opossums


The hang-tag on our stuffed opossum pair says, "The opossum hideouts are located in a variety of areas including stumps, haystacks, vine tangles, attics, garages, road culverts, hollow trees, rock piles, crannies, under buildings, and in the abandoned burrows of other animals. Opossums are not territorial and do not maintain separate home ranges. They are exceptionally non-aggressive and non-destructive. They will not harm people or pets. They are more immune to many diseases than the other animals and are far less likely to carry rabies. Opossums are beneficial to the environment because they eat insect pests, snails and slugs. They have a remarkable resistance to poisonous snakebite such as the rattlesnakes, cottonmouth, Russsell's viper and Asiatic cobra. Opossum do not hibernate, and they are active at night."
Here's some additional info: Didelphimorphia is the order of common opossums of the Western Hemisphere. They are commonly also called possums, though that term is also applied to some Australian animals. The Virginia Opossum is the original animal named opossum. The word comes from the Algonquian language. Opossums probably diverged from the basic South American marsupials in the late Cretaceous or early Paleocene. Their unspecialized biology, flexible diet and reproductive characteristics make them successful colonizers and survivors in diverse locations and conditions. Originally native to the eastern United States, the Virginia Opossum was intentionally introduced into the West during the Great Depression, probably as a source of food. Its range has been expanding steadily northwards, thanks in part to more plentiful, man-made sources of fresh water, increased shelter due to urban encroachment, and milder winters. Its range has extended into Ontario, Canada, and it has been found farther north than Toronto.

As with other small marsupials, the gestation period of an opossum is only about 12 to 14 days. The young are born at a very immature stage and must find their way into the mother's pouch. They live and feed inside her pouch until they are weaned at about 70 to 125 days. They cling to Mom's back until they are old enough to take care of themselves. Opossums are omnivorous, eating small animals such as insects, frogs, birds, snakes, small mammals, and earthworms. They eat carrion as well as garbage, but some of their favorite food is fruit. The most famous behavior of the opossum is "playing 'possum" when threatened or hurt. This is a completely involuntary response. The lips curl, the body stiffens, and a foul-smelling liquid is released, so a human or other animal might really believe the opossum is dead and leave it alone. It can even be picked up at this time and will resemble a dead animal. After a few minutes or hours, the opossum will again become animated and run away, hopefully having eluded the danger. Baby opossums will open their mouths, show their pointed teeth, and make a hissing noise if they feel threatened. Adult opossums do not hang from trees by their tails, but babies will sometimes hang from the mother's tail for a short time. An adult opossum will use its tail as a brace or an extra limb when climbing trees. They are usually solitary, will temporarily take over abandoned burrows, and prefer protection from the dark or dark areas, becoming active between dusk and dawn, and rarely coming into view during the day. Although many people consider opossums disgusting or a nuisance, they are essentially harmless, and many people find them very cute. They are extremely interesting small mammals.

This blog is sponsored by Tapir and Friends Animal Store.

Saturday, September 3, 2011

Stuffed Fawn (Baby Deer)



This adorable fawn makes a sweet, lovable companion!

Our Stuffed Fawn

We think this stuffed fawn toy is exceptional. It is so lifelike and compelling, you almost won't believe it's a stuffed toy and not the real thing. Although it is made of synthetic materials, it looks real. This wonderfully detailed baby deer measures 23 3/4 inches long, 9 1/2 inches wide and 13 inches high to the tips of the ears. The designer of this unique line of stuffed animals takes pride in the European heritage of his realistic animal design. Each piece is hand-cut and stitched.

This is not your ordinary stuffed animal. Our plush deer baby has the charm and quality you'll want to keep for a lifetime. It is the kind of toy your child will remember for years to come. It is the kind of "pet" a young child will want to name and create his or her own stories about.

As time permits, we will be adding more of this unique line to our gift shop. If you're looking for an animal and don't find it on our site, please write to us. To find our other Hansa stuffed toy animals, or see our entire inventory of stuffed animals, stuffed beanies and plush hand puppets, check out our Stuffed Animals Page and Stuffed Beanies and Plush Puppets Page. Check out our terrific selection of deer, elk and moose toys and gifts.

About Deer

Deer are herbivore mammals of the family Cervidae. Many species of deer exist on every continent except Australia and Antarctica, including the white-tailed, red, fallow, roe, chital, and Chinese water deer. Also included in the Family Cervidae are elk, moose, and reindeer. Deer typically weigh 70-600 pounds. They have slender frames and powerful legs, which make them exceptional runners, jumpers and swimmers. The earliest deer fossils date back to the Oligocene epoch, over 23 million years ago.

All male deer and female reindeer have antlers, bony forked appendages that grow from their heads. The only exception to this is the Chinese water deer, which has tusks. Antlers are shed and grow back annually. This makes them different from horns, which are permanent.

Deer have had a significant economic, cultural, and spiritual impact on humans throughout history. From the earliest European cave paintings to Walt Disney's movie "Bambi," Kate Seredy's book The White Stag, and Nintendo's Pokemon "Stantler," deer have captured our imagination. To this day, deer are pursued for sustenance, immortalized in heraldry and popular culture, and revered by belief systems old and new for their speed, strength, and nobility.

This blog is sponsored by Tapir and Friends Animal Store.

Friday, September 2, 2011

Stuffed Tapir "Yanisa"



This lovable tapir is always looking for a new friend!

"Yanisa", Our Stuffed Tapir

Our stuffed tapir from Hansa is hand-made in the Philippines and is based on the look of a real animal. This tapir is special! Not only are toy tapirs as rare and endangered as their real-life counterparts, but this one embodies Hansa's dependable quality construction and lifelike appearance. Hansa creates each animal with great care from the drawing board to the last stitch. The animals are hand made, the fabrics designed and purchased in small quantities to suit each design. The dark fur is a chocolate brown; the light fur is white. Yanisa's eyes have a plastic lid over them, giving them character and appeal. We have to tell you that the tail is white, not dark as in a real tapir but we hope her shining personality makes up for this.

We've named our tapir "Yanisa," after the half-Thai daughter of a Russian tapir fan and corespondent. The name sounds beautiful, but it also means "Wisdom" in the Thai language. One of our favorite tapir quotes comes from Dr. Alan Rabinowitz, who, after describing in the book Travelers' Tales Thailand, said: "Many years earlier, a traveler in Burma had described the tapir as 'an enigma,' a survivor of a 'more gentle and legendary time . . . wandering in unique isolation in a world not yet mature enough for its wisdom.'" So, what better name could we choose for this beautiful tapir?

This tapir's feet are quite realistic with a lifelike soft hoof on each of the toes. In addition, it is one of the few tapir toys we've seen that has the correct number of digits per foot! Yanisa has four toes on each front foot, and three on each back foot. You have to look carefully to see that fourth toe, but it is there! Look at the pleasing face and "signature" long tapirlike nose. Our stuffed tapir stands 7 1/2 inches tall and measures 13 1/2 inches long. Check out our other tapir toys and gifts.

About Asian (Malayan) Tapirs

Malayan tapirs (Tapirus indicus) grow to between 6 and 8 feet in length, stand 3 to 3.5 feet tall, and typically weigh between 550 and 700 pounds. Like the other types of tapir, they have small stubby tails and long, flexible proboscises. They have four toes on each front foot and three toes on each back foot. The Malayan Tapir has rather poor eyesight but excellent hearing and sense of smell. The easily identifiable markings (the saddle, white rimmed ears, black legs, chest, and head) make it more difficult to recognize it as a tapir, and other animals may mistake it for a large rock rather than a form of prey when it is lying down to sleep. Malayan Tapirs communicate with high-pitched squeaks and whistles. They usually prefer to live near water and often bathe and swim, and they are also able to climb steep slopes. Malayan Tapirs can live up to 30 years, both in the wild and in captivity. Malayan tapirs live in Southest Asia, where they have become extinct in some of their range; small populations still survive in Myanmar, Thailand, and Sumatra (Indonesia). In the past, scientists believed that tapirs lived solitary lives, but in recent years, it has become clear that they can be found in small family groups. They do not live in herds, and are hard to locate in the forest. Under ideal conditions, a tapir gives birth about every 18 months to two years, bearing only one calf at a time. The slow "recruitment rate" is one of the several reasons they are on their way to extinction. Read more about Malayan tapirs here. Read more about real tapirs on our Tapir Gallery web site. You can also contribute to their conservation through Club Tapir. Your Club Tapir donation does not have to be processed separately, but can be added to your shopping cart! Your purchase helps save endangered animals!

This blog is sponsored by Tapir and Friends Animal Store.

You might also like

Related Posts with Thumbnails